Новий сезон у кіноклубі Docudays UA. Стартуємо 28 вересня. Перший фільм з доброю порцією гумору та дуже позитивними враженнями від перегляду. 

Напередодні Дня людей похилого віку  вирішили подивитися фільм "Золота осінь" режисера із Німеччини Яна Тенхавена. Та що, цікаво, у фільмі для себе знайшла молодь? 

У багатьох європейських країнах старі люди підтримують себе у формі. У той час, коли здавалося б, спортивні клуби втрачають відвідувачів серед молоді, старенькі вибігають на стадіон, щоб позмагатися у національних та міжнародних чемпіонатах. У медіа подібні заходи переважно висвітлюються як «фрік-шоу», де смішні зморшкуваті люди невтомно бігають по колу.

"Золота осінь" дає слово 5 атлетам-ветеранам віком 80-100 років та відображає їхні незвичайні перегони зі смертю, де кожен стрибок, забіг й метання диску – можливість відчути себе людиною, а не «овочем». У своїх довгих життєвих історіях ці люди здолали багато особистих криз та втрат, пережили війни та інші трагедії, дехто навіть переміг у битві з тяжкими хворобами. Тепер їх об'єднує спільна мета: участь у Чемпіонаті світу з легкої атлетики у Фінляндії. 

Кожен побачив у фільмі щось своє  та зробив свої висновки. 

Представники молодого покоління були підкорені силою цих людей, які не зважаючи на вік живуть повноцінним життям і кожен день долають перешкоди задля досягнення мети.

Представники старшого покоління розповідали особисті історії та наводили приклади своїх знайомих, яким активний образ життя приносить насолоду й задоволення.

Питання, які виникли після перегляду: Чи хотілося б вам вести такий же спосіб життя, який ведуть герої фільму? Чи можливо це в наших реаліях? Що для цього потрібно? І як держава може сприяти  підтримці здорового способу життя?

Висновки. У нашому місті є  умови для того, щоб відчувати себе молодим і здоровим. Як варіант -    Університет ІІІ віку, де абсолютно безкоштовно можна знайти заняття для душі. 

А пропозиція провести міжнародну спартакіаду для людей поважного віку викликала підтримку всієї аудиторії. 

  

 

 

 

Переглядів: 437 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.09.2019 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024