Під час  Всеукраїнського тижня права на юнацькому відділі ЦМБ ім. Л.Толстого відбувся  патріотично – правовий діалог.  На захід було запрошено Зацаринну Юлію Володимирівну - інтегратора Шосткинського міського центру правової допомоги, учасника АТО Амельченко Володимира Івановича та учнів ВПУ -19.  Під час спілкування Юлія Володимирівна познайомила молодь з їх правами і обов’язками щодо служби в армії та правами учасників АТО. Володимир Іванович, який був учасником бойових дій з 2014 року, свою розмову з учнями побудував в формі діалогу. Завдяки цьому юнаки отримали відповіді на безліч питань щодо участі в АТО.

  

  

 

 

 

Переглядів: 461 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні День прав людини- міжнародне свято,що відзначається 10 грудня за пропозицією Генерльної асамблеї ООН. В цей день в бібліотеці-філіалі №4 проведено правознавчий калейдоскоп "Як захистити себе від насильства". Бібліотекарі розповіли користувачам про проблеми домашнього насильства,та як їм запобігти,про способи захисту особистості в ситуації насильства. Презентували показ слайдів "Що таке насильство.Як себе захистити",а також провели перегляд літератури,яка представлена на тематичній викладці.

 

  

 

Переглядів: 419 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

8 грудня 2018 р. на базі центральної міської бібліотеки відбувся 3-й тренінг з «Успішних комунікацій із владою та політичної участі» в рамках проекту «ВПО та приймаючі громади: розбудова толерантності через діалог», організований ГО «Український жіночий фонд» та ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини» за підтримки фонду Ч.Мотта.

Питання комунікації між громадою і владою - це дуже важливий аспект життя об'єднаної громади. Під час тренінгу учасники попробували на практиці, як можна поєднувати різні інструменти взаємодії з владою. Говорили про канали комунікації, інструменти комунікації, яким чином доносити інформацію до різних цільових груп.

Ознайомилися із сайтами, на яких можна знайти інформацію про актуальні проекти, гранти.

  

  

 

Переглядів: 395 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

Завершується Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Звісно ж до цієї акції  долучився і наш кіноклуб.

Передивилися фільм "Моріом" Франчески Скалісі і Марка Олекса. 

Літо 2014 року, сільський Бангладеш. «Я спустилася з небес. Я прийшла, щоб знищити все погане у світі. Я поліцейський. Я квітковий янгол. Я отримала роботу в поліційному відділку. Я покараю їх. Я посаджу їх до в’язниці», - така історія життя дівчини та її особиста трагедія.

Насильство - страшна,  болюча  та завжди актуальна тема. Після перегляду відбулося бурхливе обговорення. Торкнулися різних видів насильства: фізичного, економічного, сексуального, емоційного. Окремо порушили теми буллінгу та мобінгу. 

Зосередилися на питаннях,  як не стати жертвою насильства,  як впливати на дитину і виховувати її так, щоб попередити насильство  в майбутньому. Спробували сформувати фактори, які сприяють правильному вихованню: освіта, позитивна атмосфера в родині, здорове суспільство, духовність.

Ознайомились із  Законом України "Про запобігання та протидії домашньому насильству". 

Дискусія вийшла дуже цікавою і змістовною,  можливо для когось із присутніх стала і застережливою.

 

  

 

 

Переглядів: 403 | Додав: cbstolstogo | Дата: 10.12.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024