День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини за межі України. В цей день ЦБ ім. Толстого, як і вся Україна, вшановує героїчний подвиг і жертовність українського народу в Другій світовій війні.
КНИЖКОВА ВИСТАВКА - ПРИСВЯТА “УКРАЇНА В ПОЛУМ'Ї ВІЙНИ” - ЦЕ ДАНЬ ПОДВИГУ ВОЇНАМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ. ОЗНАЙОМИТИСЬ З КНИГАМИ ОХОЧІ МОЖУТЬ НА ЮНАЦЬКОМУ ВІДДІЛІ ЦБ ІМ.Л.ТОЛСТОГО.
 
Переглядів: 471 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

27 жовтня - субота. "Клуб..." продовжує свою роботу. Сьогодні обговорюємо творчість видатного французького композитора Жоржа Бізе.

Як можна ще охарактеризувати композитора, якого сам П.І. Чайковський назвав геніальним, а його твір - оперу «Кармен» - справжнім шедевром, просоченою непідробним почуттям і справжнім натхненням. 

Олександр-Сезар-Леопольд Бізе народився в Парижі в 1838 році. Таке довге ім’я йому дали на честь відомих полководців. Але весь світ його знає, як Жоржа Бізе. Сім’я майбутнього композитора була музичною – батько працював викладачем музики, а мати чудово грала на фортепіано. Уже в дев’ятирічному віці Жорж Бізе демонстрував свій надзвичайний музичний талант, і тому був зарахований в Паризьку консерваторію, незважаючи на такий юний вік. Він став професійним композитором в 19 років. Вершиною його музичної творчості є опера «Кармен». Але «Кармен» не була належним чином оцінена музичним світом того часу. І тільки після смерті композитора його музичні твори були високо оцінені знавцями музики і вийшли на перші місця по своїй популярності.

 

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: cbstolstogo | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024