13 квітня в центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого відомий український письменник і журналіст Євген Положій презентував шосткинцям  свої романи «Іловайськ» та «5 днів. 5 секунд».

У книзі «Іловайськ» шістнадцять новел, пов’язаних великою трагедією – загибеллю сотень українських воїнів під Іловайськом. В основі роману –  розповіді понад 70 учасників тих трагічних подій, їх неймовірні історії.

 «5 днів. 5 секунд» більш детально розкриває події та характери деяких героїв «Іловайська». «Це продовження життя загиблих у слові і нашій пам’яті», – зазначив автор.

Під час зустрічі відбувся перегляд документального фільму «Чорні тюльпани Донбасу», автором якого є волонтер місії «Чорний тюльпан» Юрій Коваленко з м. Глухів. Він десятки разів разом з іншими волонтерами їздив у зону АТО, щоб знайти та повернути додому загиблих у збройному конфлікті на сході України.

«Наразі нам вдалося знайти та переправити на нашу територію близько 840 загиблих воїнів АТО. Особистий мій рахунок – 154. Без нашої місії близько 90 відсотків загиблих ніколи не були б перепоховані», – озвучив сумну статистику Юрій. Він розповів про пережите, про набутий  досвід, відповів на запитання небайдужих відвідувачів заходу.

«Ми сьогодні побачили і почули надзвичайно вражаючі факти цієї страшної війни.  Треба мати величезну мужність, щоб написати про долі бійців, а ще більшу – щоб брати участь у пошуках зниклих безвісти, поверненні на рідну землю загиблих. Це дуже потрібна місія», – зазначив міський голова Микола Нога.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері небайдужих людей й дала можливість поспілкуватися та згадати про жорстокі події серпня 2014 року на сході України.

У бібліотеках міста є примірники роману, тож читачі можуть познайомитися з книгою про ціну людського життя і ціну людяності.

 Шосткинці скористалися можливістю придбати книги з автографом автора, а декілька примірників будуть подаровані воїнам АТО, добровольцям, батькам загиблих героїв.

  

  

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 516 | Додав: cbstolstogo | Дата: 14.04.2018 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024