25 листопада українці та світ, як і щороку, вшановують пам’ять убитих Голодомором 1932–33 років. Жалобні заходи традиційно відбуваються також у 32 країнах світу. Національні пам’ятні заходи до роковин геноциду цьогоріч проходять  під гаслом "Голодомор — помста за свободу, помста за революцію". 

В Україні тема голоду на основі спогадів очевидців  розкривалась вченими, істориками, письменниками, кінематографістами. Перший художній фільм "Голод -33" створений на кіностудії ім. О.Довженка кінорежисером Олесем Янчуком.  За останні роки зняті художні фільми  "Поводир, або Квіти мають очі", "Гіркі жнива", "Маленьке життя". А ще - безліч документальних фільмів. Перший  -"Жнива розпачу" - відзнятий у 1984 році у Канаді. Ті, хто прийшов до бібліотеки вшанувати пам'ять померлих від голоду, змогли переглянути трейлери  художніх та документальних фільмів, в яких розкривається тема голоду в Україні. О 16 -00 всі приєдналися до загальнонаціональної хвилини мовчання та  запалили свічки пам'яті. 

    

  

   

 

 

 

 

Переглядів: 484 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

https://auc.org.ua/sites/default/files/img_0318.jpg

16-17 листопада Асоціація міст України проводила у Києві другу навчальну сесію в рамках річного навчального циклу з розробки стратегій розвитку територіальних громад. Навчання організоване в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який АМУ реалізує за підтримки USAID.

Відкрив навчальну сесію директор Проекту ПУЛЬС Ігор Парасюк.Від м. Шостка в навчальній сесії взяли участь керуюча справами виконкому  Олена Кравченко та керівник громадської організації «Сила інтелекту» Галина Москаленко.

На цій сесії розглядалися поняття візії громади та місії громади.  Представники від нашого міста вчилися їх визначати для своїх громад на практичній вправі.

Також розглядалися питання про роль зацікавлених сторін у розробці стратегій та налагодження комунікації з ними, пріоритети розвитку громади та стратегічні цілі, їх визначення.

 

Переглядів: 597 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.11.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024