13–17 вересня у Львові відбувся VIII Міжнародний бібліотечний форум «Бібліотек@: від ідеальної до ефективної». Форум – місце угод і творення нових проектів, майданчик  для спілкування та обміну досвідом. Це 4 насичених дні, 22 заходи, спілкування, нові знайомства, ідеї. Такої кількості  бібліотечних фахівців на один квадратний метр не збирає жоден захід в Україні. Цього року побували на різноманітних студіях, зустрічах з письменниками, презентаціях нових книг  бібліотекарі з Шостки Тетяна Плющ, Валентина Макуха та Анжеліка Пенкина . Тож хочемо поділитись своїми враженнями.

Пленарне засідання, яке відбулося 13 вересня,  проходило під назвою «Золотий перетин бібліотеки» та  задало тон усьому Форуму. Адже саме через бібліотеки відбувається діалог автора з читачами. Слова Юрія Рибачука, заступника Міністра культури України : «Мені не хочеться бути заступником Міністра, який над бібліотеками, а хочеться бути тим, хто разом з бібліотекам, хто допомагає і хоче зробити все, щоб галузь розвивалася», –не залишили нікого байдужим та були зустрінуті дружніми оплесками. Цього року зрушився процес створення Українського Інституту книги. Обрано директора цього закладу – Тетяну Терен. На форумі  була її перша розширена зустріч з бібліотекарями, на якій пані Тетяна презентувала роботу новоствореного державного закладу. Одним із напрямків роботи Інституту книги  буде промоція читання та організація масштабних всеукраїнських кампаній, покликаних пропагувати читання української книги.

 Олег Яськів, директор Центра Митрополита Андрея Шептицького, який урочисто відкрито 10 вересня у Львівському Українському католицькому університеті, розповів про цей мультифункціональний комплекс, який стане інтелектуальним простором для мешканців усього міста. Він буде не лише сучасною бібліотекою з найкращими сервісами та книжковою колекцією, а стане місцем зустрічі людей науки, культури. Тож нашим колегам є чим пишатись! Про інші події форуму читайте в наступних наших публікаціях!

 

 

 

 

 

Переглядів: 566 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.09.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024