Книги, що презентують прекрасну загадкову країну світанкового сонця, можна вибирати для читання прямо з виставки, оформленої на юнацькому відділі центральної міської бібліотеки. З них ви дізнаєтесь багато цікавого про природу, звичаї, культурні традиції та ознайомитесь з творчими шедеврами японських авторів.

Така література сьогодні особливо актуальна, адже 2017 рік за рішенням Президента України Петра Порошенка оголошений Роком Японії в Україні.

 

 

   

 

 

 

 

Переглядів: 757 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.07.2017 | Коментарі (0)

 

Наше місто багате на талановитих рукодільниць, а інколи трапляються й цілі творчі родини! Тож сьогодні знайомимось з вишивками сім' ї Раїси Василівни Левдік. Родинний рукодільний спадок - великий і різноманітний. Це й дало змогу організувати в центральній міській бібліотеці виставку «Родинне вишивання». На ній - вироби з домашньої скарбнички. Прабабусині, бабусині рушники - обереги, скатертинки, картини передаються з покоління в покоління. “Этому рушнику — около 120 лет. Чем уникален? Здесь полотно необыкновенное. Даже не видно, как посчитать. Поэтому на нем счетный крестик, который отработала сама мастерица,» - розповідає Раїса Василівна, представляючи найстарший експонат. А самий унікальний – це розшита бісером корсетка: вона переходить уже до п’ятого покоління родини. На виставці експонується також весільний рушник мами Раїси Левдік. У самої майстрині є багато цікавих авторських виробів із застосуванням старовинних технік вишивання. На виставці можна побачити техніки вишивання нашого краю, Новгород-Сіверщини, Полтавщини, Лемківщини. «Мистецтво прикрашати тканину вишивкою дуже популярне в сучасному світі. Вишивка стала своєрідним брендом сучасного рукоділля, вона переживає новий розквіт. В експозиції «Родинного вишивання» близько 80 робіт. І це тільки частина доробку родини. Роботи випромінюють стільки тепла і любові, що виникає відчуття, ніби повертаєшся в рідну батьківську хату, у сповиток дорогих оберегів», - знайомить присутніх з творчою історією родини бібліотекар Анжеліка Пенкіна. Починаючи з 25 липня і до середини серпня 2017 року обов’язково завітайте до бібліотеки і помилуйтеся величезною кількістю красивих рушників, серветок, картин та інших цікавих виробів!

 

 

 

   

 

 

 

Переглядів: 1254 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.07.2017 | Коментарі (0)

Не всіх людей доля наділила здоров'ям в рівній мірі. Живуть серед нас прекрасні, здібні і талановиті, але з обмеженими фізичними можливостями. Їх називають інвалідами, а вони просто по -  іншому дивляться на світ, у них інша шкала духовних цінностей. Вони вміють радіти кожному сонячному дню. 24 липня в бібліотеці-філіалі №1 ім. Чехова відбувся День приємних сюрпризів для вихованців групи денного догляду «Товариства допомоги особам з інвалідністю «Турбота». Завідуюча бібліотекою Тетяна Володимирівна Бакун та соціальний робітник Світлана Василівна Івченко віддають частинку свого серця й душевної доброти тим, хто найбільше її потребує. Дітям були запропоновані різноманітні захоплюючі ігри, розваги, вікторини та змагання. Ну і, звичайно ж, не обійшлося без малювання літературних героїв, відгадування загадок. Тож, відпочили, насміялися досхочу. А ви? Ні? Тоді гайда до бібліотеки! Вона з радістю відкриє і для вас свої двері!

 

 

 

 

Переглядів: 1041 | Додав: cbstolstogo | Дата: 25.07.2017 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024