До Всесвітнього дня поезії, який відзначається щорічно 21 березня, в бібліотеці ім. Л. Толстого відбувся День поетичного слова “Райдуга творчості”.
Всіх відвідувачів бібліотеки в цей день зустрічали безсмертні слова Великого Кобзаря у виконанні відомих митців України, звучали пісні на слова Тараса Шевченка, заспівані сучасними українськими гуртами.
А у затишній читальній залі зібрались шанувальники поетичного слова. Гості свята відволіклися від повсякденної суєти, від прози життя і поринули в чарівний світ поезії, яка розкрила неосяжні глибини художнього таланту митців. Присутнні на святі мали прекрасну нагоду доторкнутися до творчості місцевих поетів: Ростислава Обуховського, Олександри Кузнецової, Віри Тупікової, Євгенії Гончаренко, Івана Радохліба, Алли Кобизевої, Елли Римської, Наталії Сочан , Ірини Жительної. Свої вірші, покладені на музику, виконав під акомпанемент гітари Кротов Євгеній. Особливо зворушливими були вірші у виконанні Петра Гончаренка, який також виконав на піаніно свої улюблені мелодії. Поезія торкається сердечних струн, розкриває неосяжні глибини художнього таланту митців, веде в край високого натхнення. З величезним бажанням донести до присутніх атмосферу добра, нагадати про те, що поезія може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини, читали вірші сучасних авторів Олена Фастовець та Сергій Распопін. “Потреба слова – “потреба слова як молитви” – це те життєдайне джерело, що наповнює спраглі душі сенсом існування”, - нагадала присутнім ведуча Пенкіна Анжеліка.
А далі поетичне слово відгукнулось віршами Ліни Костенко, яка відзначає сьогодні свій 85 – річний ювілей. «Ліна Костенко – з тих жінок, у яких закохуються з першого погляду, тих поеток, яких люблять із першого слова, тих людей, якими захоплюються з першої миті», – такими словами відкрили «Поетичні сутінки» працівники юнацького відділу. Учні 8-х класів школи №1 поринули у театралізоване дійство з літературними діалогами, художнім читанням віршів ювіляра, піснями, танцями.

Любіть поезію, читайте вірші, вони зроблять наше життя яскравішим, багатшим і приємнішим...

 

 

  

  

  

 

Переглядів: 838 | Додав: cbstolstogo | Дата: 19.03.2015 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024