16:25
Зустріч з лауреатом Віктором Терлецьким.

Літературно-мистецька премія імені Пантелеймона Куліша — заснована 1 березня 2011 р., за сприяння Національної Спілки письменників України і міжнародних громадських організацій, заснували ГО „Оберіг-Чернігів” та Волинське товариство „Світязь”, – для розвитку вітчизняного книговидання і підтримки українських письменників, митців, науковців, журналістів, працівників культури та освіти, громадських діячів і меценатів. Голова журі — Ігор Павлюк. Щороку Комітет нагороджує лауреатів Літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша.

Цього року надійшло понад 150-ти подань і пропозицій з усіх регіонів України та закордону. Зокрема, кандидатуру Віктора Терлецького запропонував відзначити академік Національної Академії Наук України, Герой України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, відомий літературознавець, громадський діяч Іван Дзюба.

Одже в цьму році одним з десяти лауреатів став наш земляк: письменник, науковець Віктор Терлецький (м. Шостка, Сумська обл.) - за книги "Розіллюсь по рідному краю", "П. Куліш у взаєминах із земляками" і "Пантелеймон Куліш - біограф Гоголя", а також численні публікації в наукових журналах про життя і творчість Пантелеймона Куліша.

З приводу цієї визначної події в літературному житті нашого міста, в Центральній міській бібліотеці Ім. Л. Толстого пройшла зустріч з лауреатом Віктором Терлецьким.

     

Переглядів: 711 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024