28 лютого 2013 року для студентів факультету інформаційних технологій Університету ІІІ віку  у читальному залі ЦМБ ім. Толстого відбулась година історичної правди "Правда воскресне”. Цей захід був проведений з нагоди 70 — х роковин Корюківської трагедії.  Саме 1 — 2  березня 1943 року в містечку Корюківка на Чернігівщині нацистами було знищено майже 7 тисяч мирних жителів, спалено практично всі будинки. Ця трагедія, про яку довгий час майже не згадувалось, вважається найбільшою каральною акцією проти мирного населення у роки Другої світової війни.

Слухачам була представлена коротка історична довідка, а також документальний відеофільм зі спогадами очевидців, кадрами кінохроніки.




Переглядів: 779 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

«Ярмарок незвичайних ідей», який присвячений 70-річчю ЦМБ ім. Л.Толстого, продовжує дивувати шосткинців своїми творчими роботами. Головні герої виставки авторського рукоділля «Котоманія» – коти, кішки, кошенята, дворові, породисті, пухнасті і не дуже – виконані з шерсті, паперу, мальовані фарбами, олівцями, «впіймані» в об’єктив фотоапарату.

Відвідувачі побачать їх граючими, літаючими, співаючими, цікавими, сумними та веселими. Всі роботи дуже різні за кольором, настроєм і відображають характер не тільки тварини, але й автора виконаної роботи. Виставка розпочала свою роботу напередодні Всесвітнього дня котів, який щорічно припадає на 1 березня.

Виставка «Котоманія» в основному складається з робіт, які були зроблені вихованцями гуртка «Екодизайн» Центру естетичного виховання (керівник Тетяна Михайличенко) та написані класичними олійними фарбами студентами мистецького факультету Університету третього віку.

Олександра Дерев’янко, бібліотекар ЦМБ ім. Л.Толстого, також не байдужа до домашніх улюбленців. Свою любов до них вона втілює в своїх роботах, представлених в техніці в’язання спицями, модульного орігамі, «котомотанка».

Любителі котиків зможуть помилуватися пухнастими улюбленцями до середини березня цього року.

     


Переглядів: 787 | Додав: cbstolstogo | Дата: 01.03.2013 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024