12:16
ВІДНОВА:UA у нашому місті

Волонтери з різних красивих й дуже міст України у Шосткинській центральній міській бібліотеці відкривали для себе Пантелеймона Куліша і знайомилися з роботою бібліотеки. Херсон, Вінниця, Житомир, Одеса делегували в Шостку активну молодь, аби допомогти нашому місту у відновленні важливих об’єктів. Намагаємося відрекомендуватися найкращим, що у місті є. За першими враженнями, а вони пам♥ятаються довгенько, Шостка їм подобається.

Як розповіла нам керівник проєкту, голова ГО «Молодіжний центр «Шум» Тетяна Рекун, у Шостці наразі 30 молодих активістів долучаться до суспільних активностей в рамках програми залучення молоді до відновлення України.

19 серпня - другий день перебування у Шостці і після чотирьох годин фізичних навантажень по відновленню Молодіжного центру в Шосткинському фаховому коледжі, молодь вирушила за інтелектуальним драйвом до музею Пантелеймона Куліша і центральної міської бібліотеки. Крута біографія Пантелеймона Олександровича, неймовірний талант до всього за що брався, справжня козацька підкова, підписи усіх гетьманів України, бурштиновий портрет самого, раритетні видання прижиттєві і після, вже етнографічні скарби – інформація про це все сприймалася чудово і кожен в уяві створював образ Куліша.

А вже коли перейшли до кабінету, усі (ну майже) прагнули перевтілень. В іншу історичну епоху. Жвавенько так перевдягалися в історичні костюми і уявляли себе в ті часи, коли Куліш кохав Барвінок. Селфі і просто сотня різних світлин на згадку, а ще вальс... Так -так у музеї кружляли пари.

Стиль історичний і сучасний у нас поруч. Сучасна кімната у стилі Art та IT технологій викликала гарні враження та щире захоплення. Ми запитували: сподобалося.

Зайшли в читальний зал, він також у нас сучасний. Хотілося зробити невеликий екскурс в життя бібліотеки і розповісти молоді країни про наші справи для громади.

Сьогодні у планах молоді ще презентаційний вечір, де кожен із гостей розкаже про свою громаду. Побажаємо всім успіхів у відновленні та розбудові нашого міста і всієї нашої країни.

#Пантелеймон_Куліш #молодь_країни #волонтери

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 76 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 04.05.2024