Щороку ми вшановуємо пам’ять молодих героїв, які 1918 року полягли біля залізничної станції Крути. Вони захищали Українську народну республіку від більшовицьких загонів, що рвались до Києва. Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров'ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

 З нагоди 97 річниці битви під Крутами працівники юнацького відділу центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого провели хронікально-документальний екскурс “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України” для учнів 8-х класів школи №1. Юнаки і дівчата прослухали розповідь бібліотекарів про мужніх героїв, що “душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини” та переглянули документальний фільм “Крути”.

Літературно-художня виставка «І слава їх встає не вмерши…» – познайомила юних читачів з літературою, що розповідає про трагедію під Крутами .

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща», - зазначили юні відвідувачі бібліотеки.

 

   

 

Переглядів: 648 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 28.04.2024