16:04
Стираючи Девіда(Docudays UA)

5 січня   новий рік в кіноклубі  розпочався з перегляду фільму британського режисера Девіда Бонда "Стираючи Девіда".

Девід Бонд живе в країні, де стежать за кожним кроком кожної людини. Він вирішує з’ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд, тож провокує встановлення над собою нагляду, а потім намагається зникнути. Цей крок назавжди змінює все його життя. Залишивши вагітну дружину й малу дитину, він вирушає у жахливу подорож, а за ним, через державні бази даних, стежать двоє безжальних приватних детективів. Ця ситуація змушує його зрозуміти значення недоторканності приватного життя та її втрати.

Перед початком фільму всім присутнім були роздані жовті та білі папірці. Під час демонстрації фільму було використано метод "стоп-кадр". Після сюжету про  "полювання" на Девіда приватними детективами фільм було зупинено і глядачям  запропоновано проголосувати: жовті картки -якщо Девіда знайдуть, а білі-  якщо ні. Думки  глядачів розділилился приблизно порівну. А коли  Девіда знайшли, в залі всі зітхнули з полегшенням.

Основні тези, висловлені під час обговорення:  тотальний контроль, стеження за громадяними - це фундамент, на якому тримається держава. Немає  нічого страшного в тому, що про тебе всі все знають. 

Якщо ти нічого не зробив протизаконного - тобі нема чого боятися.  У людини обов'язково повинен бути особистий простір. А ще треба бути  дуже уважним, а іноді й обережним, коли розташовуєш особисту інформацію в інтернеті.

Фільм сподобався всім без винятку, викликав багато емоцій, байдужим  після перегляду не залишився ніхто.

 

  

 

 

 

Переглядів: 448 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024