14:18
Серпневі зустрічі «На гостини до Куліша» (204-річчя з дня народження)

У кожній державі є люди, які залишають глибокий і значимий слід в її історії, без яких важко уявити розвиток науки, культури і всіх інших сфер життя в країні. Найяскравішою зіркою серед них сяє ім’я нашого славетного земляка, генія своєї епохи Пантелеймона Олександровича Куліша.

Найбільша його любов – Україна: задля неї він жив, невтомно та жертовно працював. Повномасштабна війна змушує ще раз оцінити постать Куліша. Саме він пророкував невідворотність її з варварською Росією, країною, що не терпить коло себе вільних людей. Через усе життя наш земляк проніс заповідну мрію про самостійну, вільну державу.

«Я молитись мушу за Україну, за

народну душу.

Вона в мені і житиме вовік», -

стверджує письменник.

Біля музею П. Куліша у 204-й день його народження зібрались мешканці міста, щоб вкотре висловити велику повагу і вдячність славетному земляку. На подвір’ї було створено декілька локацій, в тому числі мистецький пленер за участю учнів школи мистецтв. Цікавинкою його було колективне малювання абстрактної картини, до речі, до цього дійства долучився і мер міста Микола Нога. Зануритись у творчий процес учасникам свята допомогли майстрині, провівши різноманітні майстер класи. До свята долучились дівчата вокального ансамблю «Зорецвіт» Ображіївського будинку культури та працівники ЦЕВ. В своїх відгуках присутні були єдині: «Ми пишаємось своїм земляком». #Пантелеймон_Куліш

  

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 199 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024