15:39
Серпневі зустрічі

Переможно і рішуче до нової кругленької дати. Сьогодні вже 204-й серпневий день урочистостей з нагоди дня народження Пантелеймона Куліша. Ще одні Кулішеві читання перегорнули сторінки життєвої та творчої долі великого земляка, щоб дати нам можливість знову і знову запишатися усіма талантами фундатора українського відродження.

Від Шосткинської центральної міської бібліотеки шанувальники творчості П. Куліша вирушили до Гукова хутора. До ланів, лісу, доріжок та місцинок, які були в долі Куліша … І навколо залунали щирі слова на честь видатного Куліша. А пісні, у виконанні творчого колективу «Зорецвіт», подарували всім хвилини піднесення й гордості і за Куліша, і за Україну, і за наших воїнів.

«Сьогоднішній день ми присвячуємо Пантелеймону Олександровичу. У дитинстві він ходив по цих полях, радів життю, славив Україну. Сьогодні у нас складні часи, але ми будемо святкувати день народження великого Українця», - звернувся до учасників свята мер міста Шостка Микола Нога.

Святкування завершила традиційна хода усіх учасників свята до альтанки на місці Гукова хутора та фотосесія на згадку про ще один день на честь Українця, для якого найбільшою любов’ю у житті була Україна.

«Куліша я відкрила для себе вже в дорослому віці. Поштовхом стали слова Т. Шевченка про роман «Чорна Рада»: «Спасибі тобі, Богу, милий друже мій великий, за твої подарунки і особливо – за «Чорну раду», я вже двічі прочитав, прочитаю і третій раз і все-таки не скажу більш нічого як спасибі». – Чому Куліш сьогодні в темі – Відкриваю Куліша, усвідомлюю величавість України, а разом з тим і пізнаю себе. Дуже рада, що я живу у цій країні, насолоджуюсь цією неймовірною красою», - поділися своїми роздумами піні Зоя. #Пантелеймон_Куліш

  

Переглядів: 110 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 05.05.2024