13:25
Працюємо в режимі реального часу

Професія бібліотекаря вимагає глибокої обізнаності з усіма складовими бібліотечної діяльності, систематичного оновлення знань, постійного ознайомлення з новими фаховими вимогами сучасності. На базі центральної міської бібліотеки КЗ «Шосткинська публічна бібліотека» відбулася нарада-семінар бібліотекарів Шосткинської громади по новим актуальним напрямкам діяльності та новим формам звітності.

Директорка Світлана Портянко акцентувала увагу на те, як бібліотеки орієнтуються на потреби громади та суспільства, сприяють волонтерському руху, приділяють увагу внутрішньо переміщеним особам, формуванню позитивного образу ветерана в суспільстві.

Провідний методист Валентина Макуха представила оновлений варіант статистичного звіту та внесених до нього змін. Вона також познайомила бібліотечних фахівців з тезами Стратегії розвитку читання на 2023-2032 роки «Читання як життєва стратегія», ініційовану Міністерством культури та інформаційної політики України.

Професійне спілкування «Формування і використання бібліотечних фондів», організувала Ганна Плехова – провідний бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури. Вона ще раз звернула увагу на актуалізацію книжкових фондів бібліотек.

Також в ході семінару-наради обговорили кращі практики залучення до читання різних категорій користувачів. Захід сприяв обміну досвідом між бібліотекарями, був корисним з точки зору набуття та подальшого використання отриманої інформації у роботі з читачами.

  

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 148 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 09.05.2024