12:21
«На гостини до Куліша»

«На гостини до Куліша» - щороку саме з бібліотеки розпочинається свято Кулішівське. Сьогодні вшановуємо Пантелеймона Куліша. Знову і по-новому долучаємося до його творчої спадщини. Відкриваємо, дивуємося, пишаємося та доносимо до земляків велич таланту справжнього українця Пантелеймона Куліша. Гостями події стали члени Сумського земляцтва в Києві, представник Сумської обласної наукової бібліотеки, співробітник Національної сільськогосподарської бібліотеки, краєзнавці Шостки і Воронежа, гості з Глухова, шанувальники творчості славетного земляка, відвідувачі бібліотеки. Як завжди, наші добрі друзі з Києва порадували нас своїм візитом, своїми щирими словами про Куліша, подарунками для бібліотеки. 
Вітальне слово прозвучало від директора КЗ «Шосткинська міська ЦБС» Ольги Євтушенко: «Вже стало доброю традицією вітати на Шосткинщині наших земляків і поціновувачів творчості нашого земляка».
Делегацію зі столиці очолила виконавчий директор Сумського земляцтва в м. Києві Ірина Родченко, слово якої про Куліша торкнулося серця кожного, хто був у нашому залі. 
Людмила Чечель, редактор газети «Культура і життя» також зазначила: «Вам пощастило жити на тій землі, де народився Пантелеймон Куліш. Так приємно, що нас усіх об’єднує Куліш і ми маємо прекрасно нагоду побувати на його батьківщині». 
Ірина Родченко представила книгу Івана Рішняка "Своєю стежкою іду", свій особистий ліричний щоденник «На нашій, на своїй землі», а Людмила Чечель невигадані життєві історії «Вікна» (знайомтесь, книги в бібліотеці).
Палка прихильниця Куліша журналіст Олеся Оленівська розповіла про ініціативну групу, яка вже зараз активно готує програму заходів до 200-річчя від дня народження П. Куліша.
Для гостей з Києва, Глухова, Воронежа та шосткинців бібліотекар Олександра Дерев’янко представила нову книгу нашого краєзнавця Віктора Терлецького «Пантелеймон Куліш як художник». А потім і сам автор книги розповів про свій шлях до Куліша. Завершальною стала екскурсія до музею, спілкування та записи у Книзі відгуків відвідувачів бібліотеки та музею.

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 581 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024