17:02
Мови велич і краса

День української писемності та мови у бібліотеці розпочався 8 листопада, коли об 11:00 читачі та працівники бібліотеки сіли за написання радіодиктанту національної єдності, проведеному  українським радіо. У цьому році диктант  мав назву «Від бересту – до «цифри» і був присвячений історії писемності.

А 9 листопада відеоекскурсом  «Мови велич і краса» ми продовжили розповідати читачам про красиву, мелодійну, щиру, багату українську мову.

Присутні  переконалися, що наша мова – це найбільший і найдорожчий скарб, який ми маємо. Що мова– то скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почуття.

Впродовж заходу ми згадали класиків української літератури: Івана Котляревського та його «Енеїду», з якої почалася українська мова, Івана Франка, який мав найбільшу кількість псевдонімів (99), Тараса Шевченка, «Заповіт» якого було переведено на 47 мов, Пантелеймона Куліша– автора української «Абетки» та першого українського історичного роману та багатьох інших митців, причетних до творення мелодійної та співучої української мови.

Зустріч вийшла цікавою та змістовною.

  

  

 

 

 

Переглядів: 455 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024