13:08
Місток довіри між владою і громадою

Сьогодні в Україні відбувається багато реформ. Щоб вони стали більш якісними, потрібно вміти користуватись інструментами комунікації між владою і громадою. Публічні консультації, громадські слухання, бюджет участі – це чудові способи змінювати наше життя разом. «Якщо хоче мати цифрові навички – може їх вільно набути. Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з  цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта", яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.», - поділилася інформацією викладач факультету інформаційних технологій, що працює на базі Шосткинської міської бібліотеки. Всі публічні бібліотеки міста, у яких є доступ до мережі інтернет, приєдналися до хабів цифрової інформації.

На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом - освітні серіали. Наразі, на платформі доступні такі онлайн курси з цифрової демократії:

  • Зірки е-демократії (https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-democracy). Освітній серіал розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші.  
  • Публічні консультації онлайн (https://osvita.diia.gov.ua/courses/e-consultations). Цей серіал для всіх, хто хоче організовувати та брати участь у публічних консультаціях. 
  • Відкриті дані для державних службовців (https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data). Під час курсу ви дізнаєтесь, як грамотно працювати і управляти даними в державному секторі.  (0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу)
  • Доступ до публічної інформації (https://osvita.diia.gov.ua/courses/access-to-public-information).  Освітній серіал спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, у зв’язку з необґрунтованим обмеженням доступу, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством. (0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу).           

 

 

Переглядів: 331 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024