5 грудня. Ось і відбувся перший онлайн перегляд у дискусійному Кіноклубі Docudays UA. Дякую всім, хто долучився - Ви найкращі. Особлива подяка Галині Москаленко, яка відповідала за трансляцію заходу, але все по порядку.

Зараз проходить Всесвітня акція «16 днів проти насильства», звісно наш Клуб долучився до цієї події.

Переглядали фільм МАТЕ БАРТА «Чемпіонка», молодого угорського режисера документаліста.  Ванесса – молода ромка, яка готується до головної події свого життя – престижного боксерського поєдинку. Від сільського спортзалу до чемпіонату пролягає довгий шлях, але за допомогою тренерки вона досягне своєї мети попри все.

Фільм сподобався усім. Обговорення було жвавим, свої відгуки залишали у чаті і онлайн спілкуванні. Думки були різні, але зосередилися на важливому:  у світі ще й досі існують стереотипи по відношенню до  ромів.  «Незважаючи на те, що роми рівні в правах зі всіма громадянами держави, до них люди часто ставляться досить упереджено», – підкреслила Юлія Зацаринна,  співробітник шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Для Ванесси спорт є так би мовити «соціальним ліфтом», - сказала пані Наталя, -  який дасть їй змогу знайти себе в цьому світі. На жаль ромам дуже важко побудувати кар’єру про яку вони мріють і не завжди вони займаються тим чим насправді хочуть». «Ця дівчина могла би бути акторкою, фото моделлю, бо має для цього всі дані, але вона вимушена займатися таким чоловічим видом спорту, як бокс», - зазначила пані Інна. 

Але була і інша точка зору. Пані Поліна вважає, що дівчина пішла займатися спортом тільки тому, що їй це дійсно подобається. Вона талановита, у неї добре виходить, це те чим вона сама хоче займатися насправді і до її національності це немає жодного відношення.

Так, фільм цікавий. Є над чим замислитися, затримати свої думки ще на деякий час, і попри маленькі технічні негаразди в нас все вийшло.

  

 

  

 

 

 

 

Переглядів: 348 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.12.2020 | Коментарі (0)

6 грудня -День Збройних Сил України.

Українські військові з честю і гідністю захищають нашу Батьківщину.

Від них залежить, якою буде наша держава.

До цієї дати працівники  юнацького відділу підготували книжкову виставку

Переглядів: 216 | Додав: cbstolstogo | Дата: 05.12.2020 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024