13:23
Клуб шанувальників класичної музики

Сьогодні 18 вересня розпочинаємо ще один сезон в "Клубі...". 

Неперевершеному тенору Пласідо Домінго - 80. Ми звісно не могли оминути таку дату, тому сьогодні говорили виключно про МАЕСТРО.

Пласідо Домінго (Хосе Пласідо Домінго Ембіль (ісп. José Plácido Domingo Embil); рід. 21 січня 1941 року, Мадрид, Іспанія) називають «королем опери», «людиною епохи Відродження в музиці» і «найбільшим оперним артистом сучасності». За свою більш ніж піввікову кар'єру він вийшов на сцену близько чотирьох тисяч разів в 145 партіях - кількість, що не перевершене жодним іншим відомим оперним співаком в історії - а також продиригував 500 концертів. Це він разом зі знаменитими Паваротті та Кареррасом, зруйнував стереотип, що опера - мистецтво елітарне, і подарував її мільйонам. Концерти трьох великих тенорів збирали стадіони, а багато його альбомів продані більш ніж мільйонним тиражем, стали золотими та платиновими, принесли Домінго 11 нагород «Grammy».
«Він хіба що не виступав ще в головному кратері Етни, не брав участі в прямій трансляції з космічного корабля і не співав у благодійному концерті перед пінгвінами Антарктиди», - пише близький друг Домінго, диригент і критик Харві Сакс.
У пристрасного іспанського співака закохувалися найкрасивіші жінки планети. Маестро Домінго ніколи не щадив ні голосу, ні себе. Його гастрольний графік розписаний на роки вперед. Вже багато років він керує оперними театрами в Лос-Анджелесі та Вашингтоні. Організовує найпрестижніший у світі конкурс молодих вокалістів, а в рідному Мадриді маестро настільки популярний, що йому навіть пропонували посаду мера. Але спів Пласідо Домінго і раніше вважає головною справою свого життя і запевняє шанувальників: «Поки є голос - обов'язково буду співати».

  

 

Переглядів: 264 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 28.04.2024