Сьогодні 4 вересня в англійському розмовному клубі  мова йшла про національні свята США, що відзначають у вересні, а саме День читання, День бабусь і дідусів, День кави  тощо...

Спікер Катерина Островська розповіла що Національний день читання відзначається в США щороку 6 вересня. Хоча свято і зародився в Сполучених Штатах, його відзначають любителі читання по всьому світу. Щоб відсвяткувати Національний день читання, зовсім не обов'язково брати участь в спеціальних заходах. Як підказує оригінальна назва свята, досить просто взяти і прочитати в цей день одну книгу - або хоча б почати читати, якщо книга об'ємна, а часу у вас мало.

11 вересня в Америці відзначається Національний день бабусь і дідусів. Цей деньі - відмінний привід відсвяткувати з бабусею і дідусем. Діти влаштовують вистави в школах, готують листівки для бабусь і дідусів, а старші і дорослі онуки відзначають цей день красивим подарунком і побажаннями. Найголовніше - пам'ятати про найближчих нам людей в світі.

29 вересня проводиться Національний день кави Моккачіно в США. Кавовий напій, створений в Америці і є різновидом латте з додаванням шоколаду.

Ці вересневі заходи третьої декади місяця мають традиційний щорічний характер.

Присутні 9 чоловік

Today, September 4, in the English conversation club, the conspiracy was about the national holidays of the United States, which are celebrated in September, namely Reading Day, Grandparents' Day, Coffee Day, etc ...

Speaker Kateryna Ostrovska said that National Reading Day is celebrated in the United States every year on September 6. Although the holiday originated in the United States, it is celebrated by reading enthusiasts around the world. It is not necessary to take part in special events to celebrate National Reading Day. As the original name of the holiday suggests, it is enough to simply take and read one book on this day - or at least start reading if the book is voluminous and you have little time.

September 11 in America marks the National Day of Grandparents. This day is a great occasion to celebrate with grandparents. Children arrange performances in schools, prepare postcards for grandparents, and older and adult grandchildren celebrate this day with a beautiful gift and wishes. The most important thing is to remember the people closest to us in the world.

September 29 is the National Mocha Coffee Day in the United States. Coffee drink, created in America and is a kind of latte with the addition of chocolate.

These September events of the third decade of the month have a traditional annual character.

  

Переглядів: 246 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.09.2021 | Коментарі (0)

Книг про місто написано багато. Є поважні, написані ще у 70-х роках минулого століття, є нові сучасні. Документи та матеріали з історії, культури, мистецтва, літератури збирають,наші краєзнавці, історики не в шафу, а в один великий тезаурус, звідки ми черпаємо знання про рідний край. І все, що добуте шляхом дослідницької й пошукової роботи, все до скарбнички, аби ланцюжок між поколіннями тримався міцно. Цікаво, а яким було місто, як тільки тут оселилися перші люди. Які вони були, як жили, вдягалися. про що мріяли (зараз в тренді додавати в життя ретро). Зазирніть в ці книги, і як написано в одній : " І оживе минуле..." А разом з ним відкриється й сучасне для нинішніх й майбутніх поколінь.

На День міста музей Пантелеймона Куліша відвідали делегації з Литви м. Акмяне та м. Покровськ Донецької області. «Перевтілювалися» в Пантелеймона Куліша та Ганну Барвінок, дізналися багато цікавих фактів із їх біографії, писали листи чорнилом старовинним пером, робили селфі і навіть побували у тривимірному середовищі!

  

Переглядів: 326 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.09.2021 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 01.05.2024