15:19
Ювілей відзначили відкриттям виставки

6 вересня у центральній міській бібліотеці ім. Л. Толстого відбулося відкриття художньої виставки «Поезія в слові, звуці і кольорі», присвяченої 70-річному ювілею Елли Іллівни Римської та 65-річному ювілею Валентини Костянтинівни Тимофєєвої.  

У 1991 році на засіданні літературної студії «Полісянка» зустрілись дві жінки: кореспондент місцевої газети Валентина Тимофєєва і робітниця заводу «Зірка» вже відома поетеса Елла Римська. Виявилось, що обидві захоплюються поезією та музикою, створюють авторські пісні. Та й погляди на життя у них співпадали.

Вони потоваришували. І ось уже 25 років триває ця плідна співпраця. Новий імпульс вони відчули з відкриттям у місті Університету ІІІ віку. Навчались на факультеті інформаційних технологій в центральній міській бібліотеці, мистецькому факультеті на відділенні сольного та хорового співу. Але завжди мріяли малювати. Тож три роки тому записались на художнє відділення мистецького факультету. Там взяли у руки олівець і пензель і потрапили в інший, чаруючий світ. І пожалкували, що не зробили цього раніше. Під керівництвом досвідченого викладача і професійного художника Володимира Юхимовича Афоніна  робили свої перші кроки в мистецтві живопису. А потім вдень і вночі писали картини. Плоди цієї трирічної праці вони винесли на суд глядачів. На виставці представлено 90 робіт. І це лише частина їх творчого здобутку.

Міський голова Микола Нога  на відкритті виставки відмітив, що в Шостці живуть найталановитіші люди. І порекомендував всім попрацювати над розкриттям своїх талантів.

 

Наталія  Харитонова, декан мистецького факультету, відзначала інтелігентність цих двох чудових майстринь, їх оптимізм, любов до життя. «Вони не чекали для себе дорогих подарунків на ювілей, а вирішили в якості подарунка своєму рідному місту зробити цю чудову виставку», - зауважила Наталія Миколаївна.
 

«Талановиті люди доброї душі, чуйні, щирі, завжди радо виступають зі своїми поетичними творами перед читачами. І ось тепер вони представили на радість відвідувачів бібліотеки свої художні шедеври. Звичайно, суворий погляд професіоналів знайде в них недоліки. Але створювали їх люди, небайдужі до краси, для яких творче горіння – сенс їх буття. Побажаємо їм здоров’я і творчої наснаги»,  - зазначила Ольга Євтушенко, директор Шосткинської міської бібліотечної системи.

Діятиме виставка впродовж вересня місяця. Тож запрошуємо відвідати бібліотеку і отримати естетичну насолоду.

  

  

  

 

   

 

 

 



 

Переглядів: 609 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024