У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української національної культури належить Михайло Грушевський (1866-1934) — визначний історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч, засновник Української Народної Республіки. Саме з його творчою спадщиною пов'язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу.

 До Днів Михайла Грушевського в Україні, які відзначаються у вересні цього року та приурочені до 150-річчя від дня його народження, бібліотекарями міста в ЗОШ №7 для учнів 5-х, 9-х та 10-х класів були проведені такі заходи: Хвилина історії «М. С. Грушевський – життєвий та творчий шлях», Урок історичної пам’яті «В його серці жила Україна», калейдоскоп історичних фактів «Михайло Грушевський – будівничий нації», Історичний календар «Михайло Грушевський: історична постать першої величини», Бесіда-вшанування «Літописець історії України».

 Учні дізналися багато цікавих фактів з життя Михайла Грушевського, українського історика та політичного діяча, який не тільки писав історичні праці, але й сам робив історію і був творцем українського життя.

 

Переглядів: 616 | Додав: cbstolstogo | Дата: 22.09.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024