12:08
Юридичні консультації

Майже за рік роботи до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшло близько 1500 звернень. Левову частину серед них займають питання правової консультації, які стосуються найрізноманітніших ситуацій – від порядку посвідчення заповіту, у сфері спадкового права, позбавлення прав користування жилим приміщенням, розірвання шлюбів, створення та реєстації громадських організацій до захисту інтересів в суді.

Завдяки співпраці з працівниками Шосткинської центральної міської бібліотеки Юлією Зацаринною, головним спеціалістом відділу правопросвітництва безоплатної вторинної правової допомоги, 10 серпня 2017 року в бібліотеці відбулася зустріч на тему “Безоплатна правова допомога в Україні”.

Юлія Володимирівна розповіла про роботу Шосткинського центру БВПД, донесла інформаціюпро те, що з липня на базі Сумського міського центру запрацював контактний центр БВПД, до якого можна звертатись в телефонному режимі з 7.00 до 21.00. Центр працює без вихідних.Основним завданням новоутвореного контакт-центру є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Також Юлія Володимирівна надала інформаційні матеріали на правову тематику, з якими можна ознайомитися в бібліотеках міста.

Завдяки взаєморозумінню та підтримці між Шосткинським бюро правової допомоги та центральною бібліотекою плануються і надалі підвищувати правову культуру громадян, намагатися донести до якомога ширшого кола мешканців міста інформацію про їх права та порядок їх реалізації.

 

 

 

Переглядів: 768 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024