10:24
Голокост: пекло на землі

Пекло на землі : що потрібно знати про Голокост

Голокост - це переслідування і вбивство шести мільйонів євреїв. Євреї були головними жертвами нацистського расизму, але серед інших жертв були роми, люди з інвалідністю, поляки, цивільні особи та чорношкірі.

Щоби скупчити єврейське населення та наглядати за ним у роки Другої світової війни німці та колабораціоністи створили мережу ґетто, транзитних таборів і таборів примусової праці для євреїв.

До 1945 року було вбито близько двох третин європейських євреїв.

Після Голокосту багато з тих, хто вижив, знайшли притулок у таборах для переміщених осіб, якими керували союзні держави. З 1948 по 1951 рік майже 700 000 євреїв емігрували до Ізраїлю, зокрема 136 000 осіб, переміщених з Європи. Решта переміщених євреїв емігрували до Сполучених Штатів та інших країн. Останній табір для переміщених євреїв закрився 1957 року.

Злочини, вчинені під час Голокосту, спустошили більшість європейських єврейських громад і повністю знищили сотні єврейських громад в окупованій Східній Європі.

«Щоденник Анни Франк» - книга, яка не має аналогів. Це історія на всі часи. Кожне нове покоління відкриває її для себе заново. Дивовижний дух дівчинки, якій довелося пережити найбільші жахи вражає, адже їй вдалося залишитися переможно і зворушливо людяною.

Цю та інші книги по темі Голокосту запитуйте в Шосткинській центральній міській бібліотеці.

Переглядів: 266 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024