10:41
Довкілля б'є на сполох

Всесвітній день навколишнього середовища, який щорічно відзначається 5 червня, є для Організації Об’єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Проблема охорони навколишнього середовища - тематика надзвичайно гостра і завжди актуальна.  Від правильного, і головне, своєчасного вирішення цієї проблеми залежить здоров’я та добробут сьогоднішнього й майбутніх поколінь людства. Саме цю тему і обговорювали сьогодні в бібліотеці, а сприяв цьому перегляд поетичного  документального фільму "Дім" відомого французького фотографа і борця за чистоту навколишнього середовища Яна Артус-Бертранда. В основному фільм демонструє  карту земної поверхні з висоти пташиного польоту, звідки добре видно природні пам’ятки і те, як людство перетворює їх на щось непотрібне. Артус-Бертранд починає з важливості водоростей для екосистеми планети, пролітає над усіма континентами, зауважує наслідки глобального потепління, але дивним чином закінчує на позитивній ноті й вірі в майбутнє людства.

Фільм справив чудове враження на присутніх, змусив замислитися над своїм майбутнім та майбутнім своїх дітей. А що може кожен із нас зробити  вже зараз, щоб покращити це майбутнє?!

  

 

 

Переглядів: 528 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 18.04.2024