15:00
DOCUDAYS UA

Завтра в Україні  – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом у новітній історії нашої держави. Її події змінили всіх нас. Уже минуло вісім років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. У День Героїв Небесної Сотні ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

Тому, коли обирали фільм для перегляду сумнівів не було - "Євромайдан SOS" українського режисера Сергія Лисенка.

Євромайдан SOS виник з ініціативи молодих правозахисників та активістів, які об’єдналися 30 листопада після побиття студентів на Євромайдані. Нині громадська організація веде моніторинг військових злочинів, займається міжнародною адвокацією та звільняє політичних в'язнів. 

Фільм було знято в 2016 році, але актуальний він і зараз. Тема болюча, тим більше що серед присутніх були представники ГО "Потрібні люди" (організація переселенців з Донбасу). Вони були цілком згодні з героїнею фільму, яка сказала : "Якщо б не було втручання третіх сил, ми б могли поразумітися".

Майже всі присутні були одностайні в тому, що хотілося б дивитися ці кадри вже як історію, а в Україні зараз все було б вже гаразд. Але на привеликий жаль, ми маємо ще багато чого зробити, аби європейські цінності за які боровся Майдан повністю перемогли. 

Можливо, не так швидко як хотілося б, але поступово Україна змінюється на краще. І настане той день, коли в нашій країні все буде добре.

 

Я вдячна всім, хто прийшов обговорити непрості теми новітньої історії,  процеси реформування  громадянського суспільства та позитивні зрушення в цій сфері.

  

  

 

 

Переглядів: 205 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 07.05.2024