Чим жили бібліотеки на селі протягом нелегкого 2021 року, як адаптувалися до змін – тема сьогоднішньої наради. Заступник директора Світлана Портянко зауважила: «Сьогодні у бібліотеці працювати важче, ніж колись, адже бібліотека повинна довести, що необхідна громаді». А для цього потрібно не так вже й багато: модернізація бібліотеки, нові книги і як результат – вдячні читачі. Сьогодні, як ніколи раніше, необхідно перетворювати бібліотеки у сучасні публічні простори, які зможуть задовольняти потреби користувачів у наданні цифрових інформаційних послуг.

Незвична ситуація стимулювала бібліотекарів шукати нові форми роботи, нові можливості комунікації. Бажання спілкуватися з користувачами, надавати корисну для них інформацію, безсумнівно, відкрило нові горизонти та можливості. Частину заходів бібліотекарі проводили онлайн, що дало змогу новим користувачам долучатися до них незалежно від місця перебування. З кращими практиками роботи центральної міської бібліотеки та бібліотек громади ознайомила колежанок бібліотекар читальної зали Анжеліка Пенкина.

Провідний методист Валентина Макуха зосередила увагу на завданнях, що стоять перед бібліотечними фахівцями сьогодні, підвищенні ефективності бібліотечних послуг, які сприятимуть якісним змінам у бібліотеках. А для цього потрібно постійно вдосконалювати фаховий рівень, творчо та інформаційно розвиватися, навчаючись на освітніх платформах, отримуючи додаткові знання та корисний досвід.

Протягом карантину бібліотекарі активно займались очищенням фондів від видань, що втратили актуальність. Все, що стосується обліку, джерел поповнення фондів висвітлювала провідний бібліотекар відділу комплектування Ганна Плехова.

Новорічно-Різдвяний челендж #КнигаНоворічнаАтмосфера не залишив байдужою жодну бібліотекарку. До акції долучилися також і читачі, які поділилися світлинами улюблених книжок, викладали у соцмережі фото власноруч створених зимових композицій, обов’язковим атрибутом яких була книжка. Беззаперечною переможницею стала бібліотекарка Ковтунівської бібліотеки-філіалу Світлана Громова. Всі учасники отримали нагороди та безліч позитивних вражень.

  

  

Переглядів: 471 | Додав: cbstolstogo | Дата: 02.02.2022 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 06.05.2024