13:55
Docudays UA

30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

   Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

  Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави в напрямку протидії торгівлі людьми – прийняття та виконання Комплексної програми протидії торгівлі людьми, проблема торгівлі людьми залишається актуальною і це негативне явище має стійкі тенденції до поширення.

31 липня зустрілися в кіноклуб Docudays UA саме для того, щоб обговорити - це питання. Передивилися фільм "Раби"(режисери Девід Аронович, Ханна Хелборн).

«Раби» — це фільм про дев’ятирічного Абука та п’ятнадцятирічну Макієк. Суданська міліція, яку фінансує уряд, забрала їх, як і тисячі інших дітей, у рабство. «Усіх нас викрали: маму, батька, сестру та мене. Потім батьків убили, а нас із сестрою розлучили. Мені було п’ять, — розповідає Абук стишеним голосом. — Я залишився в одного з викрадачів, щоб доглядати його кіз». Через деякий час брата і сестру звільнив Комітет протидії викраденню жінок та дітей (CEAWC), що його очолює Джеймс Аґуер. Це друга спільна робота Давіда Ароновіча та Ханни Хейльборн (дизайн — Матс Йогансон, Acne JR) про дітей, котрі опинилися у скрутних життєвих ситуаціях. 

Торгівля людьми  залишається величезною проблемою нашого часу. Щодня безліч людей по всьому світу втрапляють у пастку торгівлі людьми. Хтось погодився на роботу в іншій країні без договору, хтось був в боргах і прийняв спонтанне рішення, а хтось через наївність довірився незнайомцю. А дііти та підлітки є особливою мішенню для злочинців через легку довірливість та бажання мати свободу від батьків. Для деяких це обмежується травматичним досвідом, деякі вже не повертаються додому.

Знати, щоб недопустити - так можна підсумувати сьогоднішню зустріч.

 

 

 

Переглядів: 329 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 28.04.2024