10:06
Чорнобиль… Трагедія…Пам'ять…

Чорнобиль… За цим словом – безодня людських трагедій. Подвиг і безсилля. Пам'ять і забуття, і наш довічний біль. В день 33-ї річниці Чорнобильської катастрофи бібліотека-філіал №1 ім. Чехова провела для учнів школи №9 Зустріч з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.

Кажуть, що час лікує. Та рани, завдані страшним і невидимим ворогом, не загоїти. Своїми спогадами про цю трагедію поділилися ліквідатори Василь Іванович Ожиганич – кавалер ордену «За мужність» та ордену «Герой Чорнобиля», а також Михайло Григорович Ярошенко – кавалер ордену «Герой Чорнобиля».

З великим зацікавленням та занепокоєнням школярі слухали розповіді учасників, ставили багато питань, роздивлялися світлини із Чорнобильської зони. У дітей також була чудова нагода побачити прилади вимірювання дози радіації й радіоактивного фону.

Бібліотекар Тетяна Бакун розповіла про перші дні страшної трагедії і наслідки сьогодення та познайомила з документальними і художніми творами, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії.

  

 

 

Переглядів: 428 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 27.04.2024