17:39
Чи був насправді перстень Ганни Барвінок?

 

   10 лютого в бібліотеці ім. Л.Толстого відбулася скайп-зустріч з відомим українським письменником Іваном Феодосійовичем Корсаком, автором 18 романів і повістей. Одна із останніх його книг - «Перстень Ганни Барвінок» присвячена непростій долі Ганни Барвінок та Пантелеймона Куліша: їх почуттям, стосункам ... Куліш гордовито казав про свою дружину: «Ти — моє твориво». У романі Барвінок, переосмислюючи їхнє подружнє життя, згадує ці слова й подумки дає йому відповідь: «То ти моє твориво, то я в тебе вкладала своє життя — від дівочих рожевих літ до літ сивих та зморщених, аби став ти, чим є: тим, що твори твої не зів’януть, не зблякнуть і через століття...».
«Саме ці імена ставили українську літературу в один ряд з кращою європейською. Святі і грішні, великі в подвижництві своєму й кумедні у дріб’язку буднів, – мають перед нами постати такими, якими насправді були. І це не применшить їх величі…», - говорить автор.
Бібліотекарі розповіли про історію створення музею П. Куліша. Письменник відповів на численні запитання шанувальників творчості П.Куліша та Г.Барвінок та побажав успіхів на шляху утвердження духовних цінностей і національної свідомості українського народу.

  

 

Переглядів: 648 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 23.04.2024