Буремні події Революції Гідності внесли до календаря пам’ятних дат України День Героїв Небесної Сотні, який ми щорічно відзначаємо 20 лютого. Цю величну і водночас трагічну сторінку в нашій історії написали кров’ю  Герої Майдану. Небесна Сотня – це символ непримиренності та боротьби за свої права, свободу і незалежність  держави.

У читальному залі центральної міської бібліотеки ім. Л. Толстого відбулися урочистості з нагоди другої річниці подій на Майдані. Емоційно   згадували про  ті події Ірина Коваленко, Мирослав та Олег Ляшок. Свою громадянську позицію висловила Алла Кобизєва. Дуже проникливо вона прочитала власний вірш «Майдан – серце нації». До проведення заходу долучились викладачі ДПТНЗ Оксана Геращенко та Єрьоменко Лариса. А коли 7 – ми річний Савелій Полюшко прочитав вірш Анастасії Дмитрук «Це моя  і твоя війна», на очах багатьох присутніх з’явилися сльози:

Бо нам воля дорожче золота.
Наше слово б'є краще молота.
Я і ти – це велика сила.
Я і ти – це і є Україна.

Вела захід – провідний бібліотекар Четверикова Тамара, яка, оголошуючи хвилину мовчання за загиблими, відзначила, що герої Небесної Сотні – не звичайні люди, а обрані, бо відстоювали  найдорожче, що дав Господь людині – житття ціною свого життя.

«Людське життя – це величезна ціна, яку заплатила Небесна Сотня,загиблі  учасники АТО, виборюючи свободу та незалежність України. І це неоцінимий, неоплатний борг», - зазначила заступник міського голови Ніна Сіваєва.

Небесна сотня білих журавлів,

Душа яких летить під небесами,

Ніхто із вас вмирати не хотів,

Хай вічна пам’ять лишиться за вами....

 

   

 

   

 

   

Переглядів: 635 | Додав: cbstolstogo | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024