15:19
БАБИН ЯР: ВШАНОВУЙ І ПАМ'ЯТАЙ

У ці дні в країні вшановують 80-ті роковини трагедії Бабиного Яру.

У бібліотеках Шосткинської громади організовані виставки та тематичні куточки «Трагедія націй», «Бабин Яр – пам’ять на тлі історії», «Трагедія Бабиного Яру», на яких представлені книги та матеріали про ті трагічні події.

На годині історичної події «Бабин Яр – жорстоке обличчя війни», яку провели бібліотекарі філії №1 ім. Чехова для учнів школи №9, йшла мова про злочин проти людяності.

Як свідчать дані Інституту національної пам’яті, за два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, на околиці Києва розстріляли 33 771 людину. Серед них були євреї, сінті та рома, радянські військовополонені, комуністи-підпільники. Але євреїв було найбільше: понад 30 тисяч людей. Згідно з німецькими документами, розстріли в Києві безперервно продовжувалися до середини листопада 1941-го.

«Бабин Яр — це наша спільна трагедія, трагедія перш за все єврейського і українського народів». Ці слова українського письменника і дисидента Івана Дзюби згадуються сьогодні, коли ми вшановуємо жертв жахливих подій 1941 року. Пам'ятаємо кожного!

«Більше ніде, навіть у сумнозвісних фабриках смерті, не вбивали стільки людей за такий короткий проміжок часу. Тому Бабин Яр в усьому світі є одним із символів Голокосту», – зазначив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

                                                                            

Переглядів: 191 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Неділя, 28.04.2024