Остання декада лютого запам'ятається подіями патріотичного напрямку. 20 лютого День Героїв Небесної Сотні. Так сталося, що в нашій бібліотеці ми почали відзначати 19 лютого ( відеоспомин «МАЙДАН – ПОДВИГ НЕСКОРЕНИХ»), продовжили 23 лютого презентацією книги Тамари Горіхи Зерня "Доця", а закінчили сьогодні 29 лютого переглядом філму "Аліса в країні війни". Треба сказати, що фільм чудово ілюструє книгу "Доця".

Коли на Майдані почалася революція Алісі було 26 років. Як і багато інших режисерів, вона почала знімати важливі події, що відбувалися в її країні. Але дуже скоро відстань між камерою і реальністю почала скорочуватися, життя і смерть стають важливішими за просто зйомки фільм. Впродовж наступних двох років Аліса опиняється в найгарячіших точках заворушень: від Майдану Незалежності в Києві через блок-пости Слов’янська до руїн Донецького аеропорту. Це  також історія подорожі та особистий щоденник української дівчини-документаліста, яка стикається з проблемою вибору, так само як і більшість громадян її країни, коли історичні події раптово вриваються в особисте життя.

Тема є болючою, тому обговорення вийшло емоційним, але не бурхливим. Кожен висловлював свою точку зору виважено і обгрунтовано. 

Головний висновок : ніколи не можна втрачати почуття гідності та за будь-яких обставин треба будувати СВОЮ країну вільну й незалежну.

  

  

 

 

Переглядів: 391 | Додав: cbstolstogo | Дата: 29.02.2020 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024