Положення про Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Наша спадщина» у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді»

Конкурс «Наша спадщина» проводиться у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді», що покликаний популяризувати надбання національної та всесвітньої культурної спадщини.

 

1. Загальні положення

1.1. Всеукраїнський конкурс молодіжної творчості «Наша спадщина» (надалі Конкурс) є відкритим і проводиться як творче змагання молоді м. Києва та регіонів України.

1.2. Ініціаторами та організаторами Конкурсу є: Міжнародний фонд культурного співробітництва та Державна бібліотека України для юнацтва.

1.3. До організації Конкурсу можуть долучатися державні та недержавні установи, організації, фонди (в тому числі іноземні); засоби мас-медії з метою висвітлення Конкурсу.

1.4. У Конкурсі беруть участь: поети, письменники, художники, майстри та аматори декоративно-ужиткового мистецтва тощо; учнівська (особливо учні з класів асоційованих шкіл ЮНЕСКО), студентська та робітнича молодь; дослідники історико-культурної, природної та нематеріальної спадщини України.

1.5. Вікова категорія молоді – 14-30 років незалежно від расової, релігійної та соціальної приналежності.

2. Мета і завдання Конкурсу Конкурс проводиться з метою:

2.1. Підвищення культурного рівня молоді, формування шанобливого ставлення до всесвітньої, національної спадщини та української мови.

2.2. Виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій та позитивних прикладів з історії українського народу.

2.3. Забезпечення взаємодії та співпраці між державними органами виконавчої влади, громадськими організаціями, установами та навчальними закладами. Завданням Конкурсу є: виявлення творчих здібностей та залучення молоді до творчої діяльності та активної участі у культурному житті держави.

3. Організація Конкурсу

3.1. Організація та проведення Конкурсу покладається на Міжнародний фонд культурного співробітництва та Державну бібліотеку України для юнацтва (м. Київ, просп. Голосіївський,122, тел./факс.: 044-257-5334, е-пошта: inform.4uth@gov.ua).

3.2. Організатори Конкурсу створюють Оргкомітет та Журі.

3.3. Координаційні і методичні заходи щодо проведення Конкурсу здійснює Державна бібліотека України для юнацтва, а саме: – координує підготовку і проведення Конкурсу; – надає консультативну, інформаційну і методичну допомогу; – доводить інформацію про оголошення, перебіг і підсумки Конкурсу до громадськості через ЗМІ та соціальні мережі.

4. Умови проведення Конкурсу

4.1. Тематика Конкурсу – «Культурна і природна спадщина України».

4.2. Конкурс проводиться у 5 номінаціях: 1. Малюнок/Картина: «Моя мальовнича Україна» (формат малюнку/картини А4, А3). 2. Вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо). 3. Вишивка «Полотно життя» (рушник, сорочка, скатертина, серветка тощо). 4. Писанка «Кольорова Україна». 5. Твір «Наша мова калинова» (власний: вірш, проза, есе, нарис тощо). Обсяг конкурсної роботи не повинен перевищувати 0,2 умовних друкованих аркуша або 5 аркушів формату А4 (шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5, поля стандартні).

4.3. Учасники заповнюють заявку-анкету: – ПІБ учасника (повністю) або назва колективу (ПІБ та кількість учасників); – дата народження; – навчальний заклад : факультет, курс, клас; – місце роботи; – домашня адреса, контактний телефон; – ПІБ викладача (майстра, керівника) та їх контактний телефон; – назва номінації.

4.4. В кожній номінації обираються три призові місця.

4.5. Оргкомітет (в регіонах) повідомляє учасників про результати Конкурсу та надає інформацію у ДБУ для юнацтва.

4.6. Етапи проведення Конкурсу, терміни та оцінювання: – Перший етап (обласний, районний, міський, сільський ). Жовтень 2016– квітень 2017 р. – Фінал. Травень 2017 р.

4.7. Кращі роботи за результатами оцінки Оргкомітету презентуються 26 травня 2017 р.

4.8. Всі витрати пов’язані з участю у Конкурсі – за власний рахунок або сторони, яка їх відряджає.

5. Функціональні обов’язки журі та нагородження переможців.

5.1. З метою різностороннього та об’єктивного оцінювання учасників Конкурсу та визначення переможців створюється компетентне журі з 5-7 осіб.

5.2. Оцінювання відбувається за такими критеріями: змістовність, оригінальність ідеї, естетичність роботи, майстерність виконання. Максимальний бал за кожним критерієм – 5 балів.

5.3. Журі визначає переможців у 5-ти номінаціях (по три призові).

5.4. Учасники та переможці Конкурсу будуть запрошені до м. Києва 26 травня 2017 р. на церемонію нагородження.

5.5. Учасники і переможці Конкурсу отримають почесні грамоти, подяки та подарунки від організаторів.

Переглядів: 670 | Додав: cbstolstogo | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 19.03.2024