27 березня 2014 року в центрі естетичного виховання відбулася друга міська краєзнавчо-освітня конференція, присвячена 190-річчю з дня народження українського педагога-новатора, видатного вченого, автора праць із теорії та історії педагогіки, підручників для початкової школи «Дитячий світ», «Рідне слово», фундаментальної праці «Людина як предмет виховання» Костянтина Дмитровича Ушинського, життя якого певний час проходило у нашому краї, на ідеях якого ґрунтується сучасна, в тому числі й українська, педагогіка.

У роботі конференції взяли участь міський голова М.П. Нога, заступник начальника управління освіти Волошко Л.О., педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, а також працівники бібліотек: завідуюча дитячою бібліотекою-філіал №3 Тетяна Вікторівна Абдюшева та бібліотекар центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого Олександра Віталіївна Дерев’янко.

«Дитячий світ» та «Рідне слово» - підручники К.Д. Ушинського для початкового навчання» - такою темою став виступ завідуючої дитячою бібліотекою Тетяни Вікторівни Абдюшевої.

Завідуюча музею П.О. Куліша Олександра Віталіївна Дерев’янко розповіла про «Родинні зв’язки Кулішів-Ушинських, зв’язки родини Ушинських з Драгневичами з містечка Вороніж».

 

 

Переглядів: 619 | Додав: cbstolstogo | Дата: 28.03.2014 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Середа, 24.04.2024