Кожен бібліотекар мріє, щоб серед знайомих облич постійних читачів регулярно з’являлися нові прихильники книги та читання. В День міста бібліотеки розгорнули широкомасштабну презентацію. Мета цієї акції – залучити нових користувачів, здатних оцінити переваги сучасних бібліотечних послуг. Постійні друзі бібліотеки, які не хочуть розлучатися з нею навіть у свято, серед розмаїття інших учасників легко змогли знайти місце, де розташувалися бібліотекарі. Здалеку було видно  великий прапор з написом «Читай, Шостко!».  

До уваги зацікавлених жителів міста і монітор з відеоматеріалами, і стенди з новою літературою та друкованими матеріалами центральної міської бібліотеки під назвою «Видавничий кейс бібліотеки». Пересувна виставка літератури мала оригінальну назву: «Літературний подіум: осіння колекція». Для літературних гурманів – сучасна вишукана література під гаслом «Висока мода», «Прет-а-порте» - демократична література для широких кіл читачів та «Вічно живе ретро».

Для охочих продемонструвати свою літературну ерудицію – безпрограшна лотерея, де потрібно було витягти квиточок і відповісти на питання. Дорослим ставилися питання з історії рідного міста, а малечу перевіряли на знання казок. Кожен переможець отримував цукерку з побажанням «Солодкого читання!».

Ще одною оригінальною ідеєю став фліпчарт  «Почитай – не пожалкуєш!», на якому кожний мав змогу приклеїти яскравий паперовий стікер у вигляді сердечка з  назвою улюбленого літературного твору. Майбутні читачі мали змогу скористатися порадами і теж прочитати книжку, яка сподобалася іншим.

У книги є стежок багато, аби добратися до серця і розуму кожного читача. В цьому можна ще неодноразово переконатися, завітавши до центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого, де виставка продовжила свою роботу.  

 

Переглядів: 631 | Додав: cbstolstogo | Дата: 04.09.2012 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024