7 жовтня 2009 року у музеї П.Куліша, що функціонує на базі центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого, відбулась презентація альманаху «Творчими стежками Куліша». Ця збірка, видана до 190-річчя від дня народження нашого видатного земляка, є підсумком літературно-художнього конкурсу, що проходив в місті та районі.

Збірка сприймається як цілісне літературно-художнє видання, що містить прозові, поетичні, а також мистецькі твори. При оформленні обкладинки використано фрагмент картини «Пам’ятний знак на батьківщині Куліша». Цю роботу музею П.Куліша подарувала автор, художник Тамара Ціун.

На творчу зустріч з читачами прийшли автори, чиї твори вміщено у збірці: Бровкін Д.Є., Гончаренко Є.В., Журавська С.О., Римська Е.І., Тупикова В.М.

Директор ЦБС Євтушенко О.І. подякувала всім учасникам і переможцям конкурсу, а також розповіла про підготовку збірки до друку.

Дехто говорить, що поезія себе вже вичерпала, що молодь нічим не цікавиться. Переконатися, що це не так, можна було, послухавши вірш в авторському виконанні наймолодшої учасниці, 10-річної Тарасенко Вікторії та роздуми про Куліша однієї з переможців конкурсу Сидорової Анни, яка сказала: «Готуючись до конкурсу, я дуже багато дізналася про славетного земляка, і мені стало цікаво самій щось про нього написати і висловити своє ставлення до нього як до особистості».

Працівник музею Олександра Дерев’янко відзначила, що написання конкурсних творів було нелегким завданням як для юних учасників, так і для досвідчених поетів, тому що молодші школярі ще не вивчали творчості Куліша, а дорослі навчалися у ті часи, коли творчість письменника намагалися викреслити з літературного процесу. Після читання збірки складається враження, що живий дух Куліша постає з її сторінок, настільки переконливо автори висловили свої думки і враження від знайомства з життям і творчістю письменника.

Слухачам сподобалися вірші про Куліша в авторському виконанні відомих місцевих поетів Елли Римської та Світлани Журавської.

Бібліотеки навчальних закладів міста отримали альманах «Творчими стежками Куліша» в подарунок.

 

 

Четверикова Т.С.

провідний бібліотекар ЦМБ ім. Л.Толстого

Переглядів: 1195 | Додав: cbstolstogo | Дата: 12.10.2009 | Коментарі (0)

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024