13:42
В безсмертя… Крок за кроком

«Для героїв смерті не існує, доки пам’ятаємо про них...» Тепер можна точно сказати, що пам'ять про Василя Кондратенка – нашого земляка, воїна і захисника України, який героїчно загинув у зоні проведення антитерористичної операції в серпні 2014 року,  ніколи не згасне. Підтвердження цьому – вихід  збірочки його віршів «В безсмертя… Крок за кроком», яка була презентована жителям міста  10 червня в Центрі естетичного виховання «Юність».

Надії, сподівання, мрії – ця книжечка вмістила все, що встиг написати Василь за своє коротке життя.

Листом у вічність залишаються рядки його вірша:

     Я жизнь короткую прожил.

     Теперь меня уж с вами нету.

     Вы не скорбите обо мне:

     Ведь я лечу сейчас на небо…

Зі спогадами про сина та словами подяки всім, хто брав участь у випуску поетичної збірки, виступила його мама, Світлана  Кондратенко.

Міський голова Микола Нога та військовий комісар Шосткинсько- Середино-Будського об’єднаного міського військового комісаріату, підполковник Руслан Риков провели церемонію вручення посвідчень учасників бойових дій шосткинцям – учасникам АТО. Разом з подарунками захисники отримали на пам'ять книжку «В безсмертя… Крок за кроком».

Микола Нога  підкреслив, що увічнення пам’яті Василя Кондратенка було справою обов’язковою. Адже у віршах живе  думка Василя, а значить, і частинка його самого.

«Почитайте його вірші. Наскільки вони глибокі, наскільки вони філософськи передбачувані. Думки матеріальні і Василь положив їх на листок паперу. Я думаю, що ми всі будемо читати, будемо  думати – і будемо берегти основне – мир в нашому суспільстві», – з такими словами він звернувся до присутніх.

Поетичну збірку Василя Кондратенка укладено творчим  колективом Центральної  міської бібліотеки (директор  Ольга Євтушенко) за ініціативи міської влади. 

  

  

 

Переглядів: 610 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024