12:39
Сучасна бібліотека - рухаємося вперед
     24-25 вересня напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у Національному спортивному комплексі "Олімпійський" (м. Київ) відбувся "Ярмарок бібліотечних інновацій", організований  Програмою "Бібліоміст", Міністерством культури України та Українською бібліотечною асоціацією. Девіз третього щорічного Ярмарку "Сучасна бібліотека: рухаємось вперед" задав тон двом ярмарковим дням, насиченим цікавими зустрічами і урочистими заходами.
     Ярмарок-2013 став найбільш значною подією цього року в житті бібліотечної спільноти, що зібрав понад 500 учасників з усіх регіонів України. Серед учасників Ярмарку були і представники Шосткинської міської ЦБС: директор ЦБС Ольга Євтушенко, провідний методист ЦБС Валентина Макуха, провідний бібліограф ЦБС Тетяна Плющ та провідний інженер-програміст Галина Москаленко.
     Вітали гостей столиці Леонід Новохатько - Міністр культури України, Джеффрі Р. Пайетт - посол США в Україні, Лариса Нікіфоренко - начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України, Ірина Шевченко - президент Української бібліотечної асоціації, Матей Новак - директор Програми "Бібліоміст - Україна ". 
Для учасників ярмарку були проведені тренінги та секції за темами: "Ефективне формування бюджету бібліотек", "Орієнтація на клієнта", "Налагодження партнерства з бізнесом", "Зв'язок зі ЗМІ для бібліотеки", "Послуги електронного управління", "Моніторинг та оцінка", "Вхідний маркетинг" та "Бібліотека і громада".
     Одна із найяскравіших подій першого ярмаркового дня - презентація книги "Бібліотечна кухня: 32 рецепти від успішних сучасних бібліотек", в якій зібрані історії успіху провідних бібліотечних "шеф -кухарів" з усієї України. Представляючи колегам унікальне за своєю ідеєю і задумом видання Лариса Нікіфоренко, начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України, побажала учасникам Ярмарки натхнення для створення "смачних і корисних страв" для своїх читачів.
     Ярмарок відвідали запрошені гості з Латвії, Литви і Польщі, які ділилися міжнародним досвідом з розвитку бібліотечних інновацій.
     Ярмарка була насичена різними конкурсами: постерів, відеороликів, відеореклами. Свій постер представила і центральна міська бібліотека ім. Л.Толстого.
 
Переглядів: 1212 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Субота, 20.04.2024