16:35
«Слухайте, читайте, а головне – говоріть українською»

У Шосткинській Центральній міській бібліотеці оголосили про закінчення навчання для четвертого набору курсистів з української мови.

Протягом року роботи волонтерських курсів з української мови сертифікати про успішне закінчення навчання отримали 96 осіб.

Директорка Центральної міської бібліотеки, керівниця курсів пані Світлана привітала 16 слухачів і зазначила, що зараз українська мова дуже важлива для кожного. Потрібно розуміти мову, писати правильно, удосконалювати свої знання. «Якщо ви всі будете щоденно говорити українською, то значно покращиться розмовна українська. Наше з вами спілкування українською теж наближає Перемогу. Дякую викладачам–волонтерам Катерині, Олексію та Олександрі за їхні знання. Вони зробили багато зусиль щоб заняття були цікавими і корисними для вас». Пані Світлана вручила викладачам курсів почесні грамоти.

Волонтери у своїх коротких промовах вітали колишніх студентів і давали їм останні настанови.

Катерина: «Дякую вам за плідну співпрацю. Сподіваюсь, що усім було цікаво на моїх заняттях, що отримані знання ви будете обов’язково використовувати у повсякденному житті». Волонтерка дала універсальну пораду, що актуальна для кожного носія мови: «Слухайте, читайте, а головне – говоріть українською».

Олексій: «Мовні курси – це тільки початок. Тому надалі вдосконалювати свою українську вам доведеться самостійно».

Олександра: «Від себе я раджу завжди користуватися українською мовою, постійно вдосконалювати своє мовлення. Це важливо не тільки для вашого особистого життя, але й для життя нашої країни».

Більшість випускників не залишились осторонь невимушеного спілкування і висловили свої враження.

Людмила: «Перш за все хочу подякувати керівництву бібліотеки за те що роблять дуже гарну справу. Окремо дякую викладачу Олексію, що він навчав нас коректно і терпляче. Ми спілкувалися, писали диктанти, виконували завдання». Колишнім курсистам вона побажала: «Не цурайтеся рідної мови, навчайтеся, розмовляйте солов’їною».

Про свої враження від навчання розповів Микола Олексійович, досвідчений студент, який тричі відвідував курси вдосконалення української мови: «Я вже упевнено розмовляю українською. Під час занять я доброзичливо роблю зауваження іншим слухачам, вони також виправляють мої помилки. Нещодавно я був у Києві, спілкувався тільки українською».

Майя: «Курси я відвідувала вдруге. Після першого разу я почала читати українською. Мій ранок починається з філіжанки кави і книжки. Приблизно пів години щоранку я можу присвятити читанню. Книга зі мною завжди. Читаю, коли є вільна хвилинка протягом дня».

Усі присутні курсисти висловили щирі подяки директорці бібліотеки, викладачам та працівникам закладу. #курси_української_мови

 

Переглядів: 208 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Понеділок, 06.05.2024