13:51
Курси вдосконалення української мови

Літо традиційно це відпочинок, канікули, можливість провести вільний час із користю і задоволенням. У центральній міській бібліотеці навпаки – пожвавлення, нові відвідувачі, гаряча пора. Розпочалося навчання на курсах вдосконалення української мови. Кількадесят охочих протягом двох наступних місяців будуть покращувати свої мовні навички під керівництвом досвідчених викладачів-волонтерів. Вік не став на заваді вивченню мови: наймолодшій курсистці 38 років, найстаршій – 76.

Керівниця курсів Світлана Портянко у вітальній промові зазначила: «Наразі дуже важливо переходити на українську. Зараз українська мова проходить певне відродження. Весь час радянська влада намагалась знищити її. А сьогодні нам ніхто не заборонить вивчати і знати нашу солов’їну. Волонтерські курси з вдосконалення української мови бібліотека започаткувала у 2022 р. Нашим курсам уже рік. Сьогодні розпочав навчання вже четвертий набір мешканців Шосткинської міської територіальної громади та внутрішньо-переміщених осіб. За весь час роботи більше 80-ти слухачів отримали сертифікати про успішне навчання. Заняття курсів будуть тривати двічі на тиждень».

Світлана Портянко представила присутнім волонтерів-викладачів Олексія, Катерину та Олександру, які зроблять усе можливе для того щоб навчання були цікавими, корисними і результативними.

Олексій, вік 20 років: « За основу беремо розмовну українську. Навантажувати складними правилами вас ніхто не буде. Все, що буде використано, буде використано на користь розмовної української».

Катерина: «Мені 24 роки і ось уже рік я викладачка-волонтерка. В шкільні роки я завжди із задоволенням вивчала українську мову, брала участь в олімпіадах і конкурсах. Зараз я хочу ділитись своїм досвідом з вами».

Олександра: «Працюю в центральній міській бібліотеці і як викладачка веду курси. У мене дві педагогічні освіти, одна з яких – вища філологічна. Я маю деякий досвід викладання мови, охоче поділюсь з вами своїми знаннями. Ви вдосконалите своє мовлення, будете упевнено спілкуватися, вивчите те, що потрібно саме вам».

Заняття курсів із вдосконалення української мови на базі міської бібліотеки розпочнуться вже цього тижня.

  

Переглядів: 99 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 30.04.2024