16:33
Клуб «Елегант» запрошує

Третього червня в центральній міській бібліотеці ім. Л.Толстого відбулося відкриття  виставки творчих робіт  майстрів вишивки Клубу «Елегант», які представили чудові зразки народного одягу, українські рушники, серветки, картини для оздоблення інтер’єру, плетені прикраси.

126 робіт, виконаних у техніці вишивки хрестом, бісером, стрічками прикрасили фойє бібліотеки. Соковиті за кольором, майстерно виконані вироби майстринь уже не раз експонувалися на виставках, які проходять у бібліотеці. Але персональна виставка робіт проходить вперше.

Декан мистецького факультету Наталія Миколаївна Харитонова зазначила, що клуб «Елегант» був створений на базі Мистецького факультету Університету ІІІ віку і успішно працює вже четвертий рік. За статутними документами навчання на факультеті розраховано на один рік. Але  для творчих людей немає часових і вікових обмежень. Вони прагнуть постійно самовдосконалюватися  і створювати нові шедеври. Ось і об’єднуються в Клуби за покликанням душі: «Елегант» (вишивальниці), «Обрії» (художники), «Калинонька» (вокал), «Університеточка» (хореографія).

«Прийшли  в Університет навчатися техніці вишивання. Навчальний рік закінчився, але нам не хотілося розлучатися. Ось і вирішили об'єднатися в Клуб. Нас згуртувала робота, бажання творити, спільні інтереси. Ми всі – як велика дружна сім'я. Ми зустрічаємося, обмінюємося досвідом. Крім вишивки хрестиком і гладдю, вже освоїли техніку вишивки бісером, стрічками і навіть в'язання спицями», - поділилася секретами творчості керівник клубу Лідія Олександрівна Проскурякова.

Вишивка – складна, копітка робота. Це той вид рукоділля, що створюється на багато років, роблячи теплим і затишним будинок, радуючи вишуканими орнаментами, самобутністю. Головне, що сучасна вишивка зберігає свій духовний світ, зв’язок з народними традиціями і доводить, що мистецтво – це велике надбання української  культури.

  

  

  

Переглядів: 585 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 26.04.2024