14:20
Інноваційні орієнтири бібліотечних перетворень

«Бібліотеки Сумщини в світлі інноваційних змін» - тема семінару, який відбувся 19-20 червня в Сумській обласній науковій бібліотеці.

Традиційно до учасників семінару звернулася начальник управління культури і туризму Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник, яка завжди підтримує новаторство в бібліотеках області.

Директор КЗ Сумської обласної ради «Сумська обласна універсальна наукова бібліотека» Тетяна Фролова знає досконало, як живуть бібліотеки Сумшини і добре обізнана як працюють бібліотеки в інших країнах: «Бібліотеки по всьому світу стають справжніми інформаційними центрами громади, такими потрібними й важливими осередками мають бути й наші бібліотеки».

Про процес модернізації бібліотек Сумщини, організацію бібліотечного простору та вдосконалення обслуговування користувачів доповіла зав. науково-методичним відділом Сумської обласної бібліотеки М. І. Захарченко.

«Хмарні сервіси» доступні й у сонячний день. Як їх використати в роботі - про це розповіла зав. відділом інформаційних технологій Н. М. Отич.

З ключовими факторами успіху бібліотеки Тростянецької ОТГ, яка проходить шлях трансформації, стає серцем громади і взірцем для всіх бібліотек країни, поділилася головний бібліотекар Тростянецької міської бібліотеки

О.І. Лук’янова.

«Нові тенденції стрімко вриваються в діяльність бібліотек, тому важливо вміти користуватися та використовувати сучасні технології на користь бібліотек», – зауважила заст. директора з наукової роботи Сумської обласної бібліотеки Н. В. Дмитракова.

Старший викладач Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій П”ятаченко представив унікальні краєзнавчі новинки. «Автор книги – це ідея, а в шати книгу вдягає бібліотекар», – такої думки дотримується викладач.

Все, що працює на перспективу, має своє продовження. Про актуальність та переваги кросмедійної журналістики, онлайн платформи, сервіси та інструменти для просування бібліотечних проектів йшлося в презентаційному повідомленні провідного бібліографа Шосткинської центральної бібліотеки Тетяни Плющ. У презентації використано матеріали і досвід інноваційно-навчального проекту Всеукраїнської Школи бібліотечного журналіста, який вдало реалізовує креативна команда фахівців ХДНУБ ім. Короленка.

Бібліотеки Сумщини пишаються своїми традиціями і завжди відкриті для інноваційних змін.

                                                                                                                           

Переглядів: 417 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024