14:49
Енергоефективність та використання альтернативної енергії у громадських будівлях
   Що таке енергоефективність, що ми повинні знати, чому маємо про це говорити, які інформаційні компанії і просвітницькі заходи може організувати бібліотека – про це йшлося в Києві на семінарі для працівників бібліотек.
24 та 25 вересня 2015 р. бібліотечні працівники Сумської, Черкаської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Закарпатської областей вивчали питання «Енергоефективність та використання альтернативної енергії у громадських будівлях».
 Такому цікавому заходу завдячуємо Програмі «Бібліоміст», яка продовжує активно сприяти (сподіваємося так буде і надалі) професійному зросту бібліотекарів і модернізації бібліотек нашої держави. Семінар організовано спільно з Проектом USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (МЕР). Експерти Проекту МЕР та фахівці компаній "Хенкель Баутехнік", “Рехау”, "Семпал" розповіли присутнім про енергоефективність у будівлях, енергетичний баланс України, особливості утеплення будинків, як краще переходити на альтернативні джерела енергії, чому важливо вести облік спожитих ресурсів. Також обговорювали як формувати особисту та громадську думку, мистецтво презентації та як змінити менталітет та створити націю відповідальних споживачів.
Експерти проекту МЕР розробили і представили серію брошур "Енергозбереження: що робити і де взяти гроші?", "Управління будинком: як реалізувати свої права", Наш будинок - наша власність", ознайомитися з якими можна в читальному залі ЦМБ ім. Л. Толстого, або на сайті: http://www.merp.org.ua/index.php?lang=uk
Переконана, що всі спеціалісти повернулися до своїх бібліотек і особистих осель з ідеями і бажанням донести отримані знання і корисну інформацію до користувачів бібліотек і громади.
А чи відомо вам, що майже 30% усього тепла з нашої оселі виходить через шпаринки у дверях та вікнах. А через скло у вікні втрачається 10-14% тепла, а скільки води збігає щодня через невчасно закриті крани.
Ми маємо поради, як можна змінити світ довкола себе, як навчитися економити енергетичні ресурси і зробити своє життя комфортним.
 
  
 
 
 
Переглядів: 620 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 25.04.2024