14:37
Духовного причастя світлий шлях

Саморобні мистецькі вироби, писані фарбами,вишиті нитками і  бісером ікони, а ще -  фотографії церков і монастирів  представлені на духовно - мистецькій виставці«Духовного причастя світлий шлях», яка відкрилась 28 липня у центральній міській бібліотеці ім.Л.Толстого. На виставці представлені роботи знаних майстрів міста: Сергія Гриви, Людмили Триголос, Івана Кокоровця, Валентини Гриценко, Лідії Булітко та дебютні роботи молодої майстрині Каті Лінок.

«Цікаво, що вишивають ікони лише в Україні. Інші ж народи підходять до виготовлення ікон традиційно – малюють їх на дереві. Українці набожний народ. І в походи козаки любили брати із собою ікони. Дерево не візьмеш  - займало багато місця в котомці.  А вишиті ікони можна було навіть скрутити. Хочеш помолитися  в поході – розкрутив свою ікону і молися» -  зазначила Михайлова Любов, бібліотекар відділу обслуговування на відкритті виставки.

 «Вишиті ікони несуть з собою в сім’ю мир і спокій, любов, щастя і успіх  його господарів. Кожна майстриня, що береться до роботи, вкладає часточку своєї душі, щоб ікона була не тільки гарною, а  й несла добро і світло», - зазначила майстриня Валентина Гриценко.

 Православна ікона в усі часи вважалася невід’ємною частиною духовного життя  християн. Вишиваючи ікони, майстри намагалися надати їм  якомога більше краси і величі. Для писання ікон бралися тільки яскраві фарби вищої якості. Розшивались ікони золотими нитками, прикрашалися блискучим бісером, обрамлялися в красиві різьблені позолочені рамки. У духовному світі прийнято вважати, що ікони, які зображують святих, є символом з’єднання нашого матеріального світу з нематеріальним духом того, хто зображений на цій іконі.

Виставка буде працювати протягом місяця. Запрошуємо відвідати усіх охочих!

 

   

 

 
Переглядів: 673 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024