15:11
«Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи»

19 травня 2021 року на базі центральної міської бібліотеки відбувся семінар «Місце бібліотеки в об’єднаній територіальній громаді: виклики та перспективи», присвячений практикам інноваційної діяльності бібліотек Шосткинської териториальної громади.

Вступним словом «Організація сучасного бібліотечного простору для надання інноваційних послуг громаді» семінар відкрила заступник директора Світлана Портянко. Світлана Миколаївна підкреслила, що діяльність бібліотек щодо просування читання необхідно розглядати як пріоритетний напрям у бібліотечній діяльності, кардинально змінювати підходи до промоції читання, брати участь в різноманітних конкурсних, проєктних програмах.

Із повідомленням «Бібліотеки ОТГ в сучасному інформаційному просторі» виступила провідний бібліограф Тетяна Плющ. Нині бібліотеки все більше приділяють уваги вразливим групам населення. І допомога бібліотеки, в тому числі і інформаційна, важливий вклад у підвищення їхнього добробуту.

Провідний методист Валентина Макуха ознайомила з цікавою, різноманітною роботою бібліотек громади під час пандемії. Звернула увагу на виконання планових показників, і на те, що бібліотекам необхідно бути креативними. Корисною була консультація провідного бібліотекаря відділу комплектування Ганни Плехової щодо якісної роботи з фондами бібліотек.

Цікавими ініціативами центральної міської бібліотеки, роботою клубів за інтересами та історією успіху у реалізації проєкту «Почути світ, щоб бачити життя» поділилася бібліотекарка читальної зали ЦМБ Анжеліка Пенкина.

Семінар сприяв обміну досвідом між бібліотекарями, був корисним з точки зору набуття та подальшого використання отриманої інформації у роботі з читачами.

  

 

Переглядів: 277 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
Вівторок, 16.04.2024