17:54
Чому бібліотеки серце цифрової освіти

5 березня 2021 р. за партнерської організації Міністерства цифрової трансформації України та ВГО Українська бібліотечна асоціація відбувся вебінар «Чому бібліотеки — це серце цифрової освіти, і як зробити їхню цінність для громади максимальною». У вебінарі брали участь заступник директора КЗ «Шосткинська міська ЦБС» Світлана Портянко та провідний методист Валентина Макуха.

Хочемо відмітити, що п’ять бібліотек Шосткинської громади вже є офіційними хабами цифрової освіти. 

Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції розповіла про наявні освітні можливості на порталі "Дія. Цифрова освіта. Вона відмітила, що саме бібліотека — місце, що забезпечить доступ до безперервної освіти впродовж життя, у тому числі цифрової грамотності. 

У пріоритетах Міністерства та Асоціації — спільне створення серіалу на порталі "Дія" для підвищення рівня цифрової грамотності бібліотекарів"

Оксана Бруй, президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, зазначила: "Кожна бібліотека, у якій є інтернет і комп'ютер, — ключовий гравець на полі цифрової освіти і слід поширювати інформацію про можливості навчання для всіх охочих та зацікавлених".

Наприкінці обговорили заходи, які будуть проходити впродовж цьогорічного Тижня цифрової грамотності 22-29 березня і до яких долучиться і наша бібліотечна система.

  

 

Переглядів: 185 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 29.03.2024