16:28
Буккросинг у Шостці

Буккроссинг - міжнародний рух по обміну книгами. У всьому світі діють пункти,дешанувальники читання можуть обмінюватися літературою. Девіз руху — "прочитай і передай іншому". У певних місцях ставиться поличка або стіл, на яких викладено книги для обміну. Будь-яка людина, яказацікавиться книгою, може безкоштовно взяти вподобану, і, якщо захоче, залишити замість неї свою. Основне правило - залишати лише те, що, як тобі здається, повинно зацікавити інших.

У нашому випадку мета буккросингу - стимулювання інтересу до читання і книжок серед населення міста. Чітких вікових обмежень немає, і ми сподіваємося, що рух приверне до себе всіх шанувальників книг незалежно від віку.

З 3 вересня 2013 року у фойє центральної міської бібліотеки ім. Л.Толстого буде розміщено поличку буккроссингу. Тут ви зможете проводити обмін літературою.

А ти готовий відпустити на свободу книгу?

Більше 10 років крокує світом нове захоплення під назвою буккросинг.  Подорож розпочалася в Америці і дуже швидко підкорила Європу і частину Росії. В Україні рух поширюється з 2008 р. Напевно у кожного є заповітна поличка, де стоять і припадають пилом книги, начебто і хороші, але вже прочитані. І викинути шкода, і вдома вони - ні до чого. Щоб уникнути зайвого захаращення домашнього простору книгами, які ви не будете читати вдруге, але якими при цьому хочеться поділитися з усім світом, і придуманий буккросинг.

Слоган руху - "відпусти книжку на волю", а саме слово bookcrossing в перекладі означає "книгообіг".У буккроссингу є свої різновиди, зокрема bookray - пересилання книги поштою, по ланцюжку, від одного учасника до наступного. При цьому книги часто перетинають кордони країн і континентів. На відміну від інших різновидів ,bookring'a не повертається до буккроссера, який її відпустив. 

Поличка буккроссингу буде знаходитися в фойє бібліотеки ім. Л.Толстого (вул.Миру, буд.11). Співробітник бібліотеки залишає на полиці книги, будь-яка людина, яказацікавилася книгою, може взяти вподобану і взамін, при бажанні, залишити свою. Запрошуємо Вас взяти участь у "буккросингу"!

Переглядів: 833 | Додав: cbstolstogo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вітаю Вас, Гість!
П`ятниця, 19.04.2024